What’s in a name…

Wat is een darner?

Darner is een woordspeling: het is een oud Engels woord voor iemand die weeft of naait, maar ook een veel voorkomende naam voor een libel, mijn favoriete insect. Als entomoloog heb ik jarenlang insecten gestudeerd.

It all started …. in nature

Ik ben begonnen met naaien voor een wetenschappelijk experiment in Edmonton, Canada. Ik moest 100 gaaszakjes naaien om rupsen in te bewaren. Ik kocht een oude Singer-naaimachine en de rest is geschiedenis.

Sinds dan maak ik van alles: tassen, etuis, portemonnees, mondkapjes en dus ook wasbaar maandverband.

Ik hou van dingen maken!

Duurzame dingen maken met geeft me vreugde. Ik krijg dit gevoel van immense dankbaarheid en blijheid om iets te maken dat nuttig, eenvoudig, doordacht ontworpen is en op een kleine manier helpt om onze afval en consumerend gewoonten te veranderen.

Ik werk in een gebouw vol creatieve makers, in mijn atelier in “het Paleis" in het centrum van Groningen, Nederland

Nog steeds Ecoloog

Ik ben nog steeds een ecoloog en ik wil mijn creatieve energie bijdragen aan het zorgen voor de aarde, het enige thuis dat we allemaal mogen delen.

Iedereen kan hierbij helpen. We hebben allemaal de gewoonte om onnodig afval te maken. Het is een functie van onze huidige consumptiecultuur. Ik ben ook schuldig... Maar ik weet het, als we beginnen met babystapjes, kunnen we beginnen met het opbouwen van aardevriendelijke gewoonten.

kleine stapjes kunnen ook ver vooruit

Het zijn de kleinste stapjes die dagelijks of regelmatig worden herhaald die echt het verschil maken. Minder plastic, veilige zeep, bewust zijn van wat echt in de vuilnisbak moet, elk klein beetje telt. Herbruikbare maandverbanden zijn echt een gemakkelijke manier om de verspillende gewoonte te veranderen. Ze zijn zo comfortabel en met de huidige textiel industrie, hoeven we ons geen zorgen te maken. Op deze manier kunnen we ons bewust worden van de voetafdruk die we achterlaten op de planeet.

Ben je klaar om ook een aardevriendelijke gewoonte te beginnen? Bekijk onze winkel.

Stuur een berichtje

Wees welkom om mij een bericht te sturen naar darner.design @ gmail punt com

or visit the atelier

the creative space: my atelier in “het Paleis

Waar zijn we?

atelier “Het Paleis”

117 Boterdiep
9712 LM

Groningen

the Netherlands

nl_NLDutch